Mixéry sú nevyhnutným nástrojom v každej modernej kuchyni, či už ide o domácnosť, reštauráciu alebo cateringový prevádzku. Tieto prístroje slúžia na efektívne spracovanie potravín, a to ako na prípravu nápojov, tak aj pokrmov. Vďaka širokej škále funkcií a technických parametrov ponúkajú mixéry univerzálne využitie pre rôzne kulinárske úlohy.
#showmore#
Typy mixérov
Tyčové mixéry: Kompaktné a ľahko ovládateľné, tyčové mixéry sú ideálne na prípravu polievok, omáčok, smoothie a rôznych zmesí priamo v hrnci alebo v miske. Vybavené výkonným motorom a ostrými nožmi dokážu efektívne spracovať aj tvrdšie ingrediencie. Vzhľadom na veľkosť a technickú výkonnosť sú veľmi využívané vo veľkoprevádzkach.
Stolné mixéry: Profesionálne barové mixéry sú navrhnuté pre väčšie objemy a rozmanité úlohy, ako je miešanie cesta, drvenie ľadu alebo príprava smoothie. Mixéry sú vysoko technicky výkonné a disponujú rôznymi nastaveniami rýchlosti a funkciami.
Multimix: Špeciálny mixér, ktorý mieša prísady ako kúsky čokolády, rozdrvené sušienky, orechy, kúsky ovocia, sirupy, a to počas pár sekúnd. Multimix vytvorí lákavé, krémové a chutné dezerty. Súčasťou sú špeciálne plastové lyžičky, ktoré slúžia ako miešacia čepeľ.